Copii de la o grădiniţă din Capitală sunt otrăviți cu mâncare stricată

Embed:

Puștii de la o grădiniţă din Capitală sunt otrăviți cu mâncare stricată. Părinții spun că la micul dejun, copii au primit terci cu viermi. Conducerea instituţiei preşcolare este somată să ofere explicaţiile de rigoare.

"Astăzi dimineaţă îmi era interesant ce o să aducă la micul dejun, iată ce o să adus - hrişcă cu lapte şi cu gâze şi cu viermi".

"Am depistat gândaci şi viermişori în hrişcă, erau vizibil foarte bine, am pus pe capacul ca să-i arătăm, într-adevăr, metodistei".

"Tot ce am văzut că, într-adevăr gândacul cela acolo a fost, sunt poze care confirmă. Au fost mai mulţi, dar unul avea picioare vine difinite".

Părinţii spun că nu este pentru prima dată când copiii lor sunt hrăniţi cu produse stricate.

"Săptămâna trecută vine din întâmplare o mămică şi a găsit macaroane cu lapte brânzit, a anunţat pe grup".

Conducerea instituţiei neagă acuzaţiile.

"S-au depistat nişte impurităţi, nu viermi, s-au adus la cunoştinţă Direcţiei de sector, Direcţiei Generale, Centrului de Sănătate Publică, evident şi Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor. S-a făcut un control, vinovaţii vor fi pedepsiţi",  a declarat directorul interimar al grădiniţei, Mariana Sclifos.

Şefa Centrului municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică a declarat că a aflat din presă despre aceasta problemă.

"Probabil că totuşi pedeapsa nu este atât de dură, fiindcă amenda cea administrativă care este de 200 de lei, nici nu-i pune să se gândească", a menţionat şeful Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică.

În acest caz s-a autosesizat conducerea Direcţiei Educaţie din sectorul Buiucani al Capitalei.

"În proba de la blocul alimentar nu am depistat careva impurităţi sau insecte în produs preparat, am constatat că însăşi hrişcă conţine anumite insecte mici, acest produs era însoţit de certificatele corespunzătoare, am solicitat în regim de urgenţă ca întreg lotul de produsul dat să fie redicat", a spus şeful Direcţiei Educaţie ai sectorului Buiucani, Veronica Solomaţchi.

Potrivit Direcţiei Educaţie din sectorul Buiucani al Capitalei, angajaţii responsabili din cadrul grădiniţei urmează să fie sancţionaţi.

Lasă un comentariu