Contrabandă cu ţigări contracarată de vameşi

Embed:

Vameşii au prevenit două tentative de trecere ilicită cu ţigări peste frontierele de  stat. În total, funcţionarii vamali au depistat în jur de 30.000 de ţigarete nedeclarate, de diferite mărci, care erau ascunse în autovehicule.

Prima încercare de acest gen a fost depistată în după-amiaza zilei de ieri, la punctul de trecere Giurgiuleşti. Este vorba de un cetăţean român care intenţiona să treacă hotarul ilegal. La controlul efectuat asupra maşinii, oamenii legii au depistat în tavanul mijlocului de transport peste 18.000 de ţigări.

Un alt lot cu articole de tutun a fost descoperit la Cahul. Şi în acest caz, un bărbat intenţiona să treacă frontiera transportând ţigarete de contrabandă. Încercarea însă s-a soldat cu eşec, întrucât, ofiţerii au găsit în rezervorul automobilului peste 11.000 de ţigări.

În ambele cazuri, loturile cu produse din tutun au fost confiscate, iar persoanele vizate s-au ales cu procese - verbale. Cel mai probabil, aceştia vor fi sancţionaţi cu o amendă de 4.500 de lei.

Lasă un comentariu