Consultări pe subiectul construcției complexului multifuncţional Arena Chișinău

Embed:

O nouă rundă de consultări pe subiectul construcției complexului multifuncţional "Arena Chișinău". Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a vizitat astăzi comuna Stăuceni. Autorităţile locale au fost îndemnate să se implice mai activ în implementarea acestui proiect. La rândul său, primarul de Stăuceni s-a declarat mulţumit că oamenii din sat vor obţine noi locuri de muncă, iar proiectul va contribui la dezvoltarea infrastructurii locale.

Primarul din Comuna Stăuceni susține că este dispus să elibereze certificatul de urbanism și alte acte necesare pentru inițierea construcției.

"- Sunteți dvs gata cu capacitățile locale, resursele umane și cadre pentru a face față unui proiect așa mare? - Una dintre condiții va fi de la administrația locală ca nu mai puțin de 5% să fie angajați din localitate". 

La discuții au participat și reprezentanții federațiilor sportive din țară care vor veni cu propuneri pentru ca "Arena Chișinău" să fie construită la cel mai înalt nivel.

"Noi suntem unica țară în Europa, dacă nu mă greșesc, care nu avem o sală polivalentă cum e planificată la noi aici", a afirmat președintele Federației Naţionale de Handbal, Nicolae Piatac.

"Este rușions să spunem că nu avem piscine. Mergem la Tiraspol. Acum sportivii noștri sunt în Belarus", a subliniat președintele Federației Naționale la probe nautice, Alexandr Goreacev.

Sportivii solicită ca "Arena Chișinău" să dispună de o cantină, unde să se alimenteze corespunzător, dar și de un hotel.

"Dacă vorbim de săli de pregătire, va fi construit un hotel sau cămin pe alături ca să petrecem cantonamente cu invitarea sportivilor internaționali?", a spus luptătorul de taekwondo, Stepan Dimitrov.

"Suprafața terenului ne va permite să facem lucrul acesta. De asta și am insistat să fie o suprafață mai mare ca ulterior să putem dezvolta infrastructura", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Autoritățile din domeniu susțin că proiectul "Arena Chișinău" va contribui la ridicarea prestigiului sportului moldovenesc.

"Avantajele, aveți perfectă dreptate, sunt în primul rând pentru țară, fiindcă la acest obiectiv vor veni o mulțime de sportivi, turiști, amatori ai sportului din toată lumea. Vom fi obligați să organizăm competiții internaționale, inclusiv campionate mondiale", a comunicat președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

În prezent, o mare parte din terenul pe care va fi ridicat complexul sportiv este în paragină.

"16 hectare de livadă care practic de vreo 3-4 ani nu mai dă roadă, e bătrână, restul cândva a fost livadă, dar a fost defrișată. Acum e teren gol", a menționat primarul comunei Stăuceni, Valentin Sâtnic.

Oamenii din Stăuceni susțin realizarea acestui proiect.

"Să fie ceva frumos, de făcut o arenă ca să se modernizeze cât de cât comuna Stăuceni. Locuri de muncă, să se dezvolte sportul".

"Este o amplasare destul de reușită în apropiere de ieșirea din oraș. Văd asta doar sub aspect pozitiv".

"Mai aproape îmi va fi să merg să văd o echipă de fotbal pe care o susțin".

Complexul multifuncţional "Arena Chișinău" va avea o capacitate de 4100 de locuri și va găzdui evenimente sportive și culturale organizate la nivel internațional.

Lasă un comentariu