Cine sunt cei mai credibili politicieni în opinia cetăţenilor Republicii Moldova

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, premierul Pavel Filip şi liderul democraţilor Vlad Plahotniuc sunt persoanele, care în ultimii doi ani au făcut cele mai multe lucruri concrete pentru Republica Moldova. Cel puţin de această părere sunt cetăţenii, care au participat la barometrul socio-politic, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat din Moldova. La sondaj au participat 1099 de persoane din 76 de localităţi.

"În ultimii doi ani, care consideraţi că a fost politicianul din Republica Moldova, care a făcut lucruri concrete pentru ţară şi cetăţeni?" Astfel a fost formulata intrebarea la care respondentii si-au dat raspunsul. Majoritatea l-au numit pe şeful statului, Igor Dodon. Pe locul doi s-a plasat premierul Pavel Filip, urmat de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin şi preşedintele PAS, Maia Sandu, au fost menţionaţi de doar circa 2,5 la sută de respondenţi. Iar Andrei Năstase şi fugarul penal Renato Usatîi ocupă aceiaşi poziţie, acumulând 2%.

Oamenii i-au menţionat şi pe vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurile Leancă, dar şi pe primarul de Orhei, Ilan Şor.

Oamenii au evaluat activitatea politicienilor cu note de la 7 la 10. Majoritatea au apreciat activitatea lui Igor Dodon, Pavel Filip şi a primarului interimar Silvia Radu. În top se mai regăsesc Maia Sandu şi Vladimir Voronin.

În clasament au nimerit şi preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, care a fost apreciată de către 27 la sută de respondenţi, urmată de Andrei Năstase şi Dorin Chirtoacă.

Peste 20 la sută din respondenţi au apreciat acţiunile speakerului Andrian Candu, a vicepremierului Iurie Leancă, dar şi a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc şi a primarului de Orhei, Ilan Şor.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 februarie - 6 martie. Marja de eroare este e trei la sută.

Lasă un comentariu