Cinci copii şi 10 maturi şi-au verificat coeficientul de inteligenţă, prin intermediul testului Mensa

Embed:

Cinci copii şi 10  maturi şi-au verificat astăzi coeficientul de inteligenţă, prin intermediul testului Mensa. Acesta este întocmit de cea mai cunoscută organizaţie a oamenilor cu un IQ ieşit din comun, din întreaga lume. Testarea a avut loc la un liceu din Capitală

–  Aveţi un alt job? - Da. - Care e? - Pe moment sunt comisar la garda de mediu în Iaşi.

Ştefan Cociş este un om cu un IQ considerabil.

"Nu ştiu dacă ma făcut să mă simt alt fel decît mă simţeam înainte", a spus reprezentant "Mensa", Ştefan Cociş.

Ştefan Cociş este voluntar "Mensa", cea mai importantă organizaţie a oamenilor cu un coeficient  mare de inteligenţă. Bărbatul colindă lumea şi încearcă să identifice cât mai multe persoane super-inteligente

"Intrebarile sunt de tip independent de cultura. Nu exista intrebari de raţionament verbal sau de cultura generala şi nici de raţionament numeric. Deci nu trebuie să ştii matematică sau să ai o cultură de limbă şi literatură", a spus reprezentant "Mensa", Ştefan Cociş.

La testare au participat 5 copii şi 10 maturi. Conţinutul exerciţiului este ţinut în secret. Testul pentru copii a durat 15 minute, iar cel al maturilor -20 de minute.

"Trei rinduri pe trei coloane si trebuia ca raspunsul totdeauna sa se afle pe ultimul rind pe ultima coloana in coltul din dreapta jos. Trebuie sa alengi un algoritm prin care sa ajungi la raspunsul potrivit", a spus participant la testare, Ion Creţu.

Răspunsurile vor fi verificate în România. Rezultatele vor fi cunoscute peste o lună. 

Lasă un comentariu