Cinci companii vinicole din Republica Moldova au obţinut dreptul a relua exportul pe piaţa Federaţiei Ruse

Embed:

Cinci companii vinicole din Republica Moldova au obţinut dreptul a relua exportul pe piaţa Federaţiei Ruse. Alți doi producători îşi vor putea mări gama de produse pe care le livrează în prezent. Anunţul a fost publicat pe pagina oficială a serviciului Rospotrebnadzor.

Înainte de a obţine dreptul de export, experţii de la Rospotrebnadzor au făcut verificări ample la fabrici.

"Au inspectat tot ce ţine de utilaje şi procesul de producere, inclusiv laboratorul, secţia de îmbuteliere, chiar şi halele de degustare a vinului. Astăzi am aflat că sunt printre cei cinci care au fost acceptaţi. Cu siguranţă este o piaţă pe care ne-o dorim, cred că acest lucru va duce la dezvoltarea sectorului vitivinicol", a menționat directorul companiei vinicole, Cristina Frolov.

Vinăriile vor putea începe exporturile după ce vor primi toate certificatele de la Rospotrebnadzor.

"Acum o procedură de punere a certificatelor de calitate şi nemijlocit probelor de vin care vreau să fie exportate în Federaţia Rusă, după ce vor primi certificatele ruseşti de calitate vor putea să facă export", a comunicat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

La începul lunii martie, o echipă de experţi de la Rospotrebnadzor a fost în inspecţie la 13 companii vinicole din ţară.

Lasă un comentariu