Chişinăul, pregătit de Campionatul Mondial. Microbiştii sunt aşteptaţi cu braţele deschise de o mulţime de localuri

Embed:

Ore numărate ne despart de ceremonia de inaugurare a festinului fotbalistic mondial. Acesta va începe, astăzi, cu partida Rusia - Arabia Saudită. Şi Chişinăul este gata de Campionatul Mondial. Microbiştii sunt aşteptaţi cu braţele deschise de o mulţime de localuri, care au pus totul la punct pentru ca meciurile de fotbal să poată fi urmărite în grup.

Unii administratori de localuri au schimbat programul de lucru pe toată durata competiţiei. Alţii au pregătit promoţii, concursuri şi oferte. De exemplu, un pub din Capitală a comandat o tonă de bere pentru ziua de deschidere a Campionatului.

"Fiecare persoană care va veni să privească fotbal va primi câte o halbă de bere gratuit. Asta va fi doar la meciul de deschidere, iar la celelalte meciuri vor fi alte premii. Avem iată aşa un Sport Fans Menu cu gustări care sunt cele mai întrebate de fani. Avem şi un concurs. Dacă se comandă un metru de bere sunt garantate premii de la partenerii noştri", a comunicat coordoantorul fotbal local, Dumitru Muntean.

Fostul fotbalist Vlad Copoţ şi-a transformat localul într-un adevărat muzeu. Pe toată durata Campionatului Mondial, el va expune fulare şi tricouri retro ale mai multor echipe naţionale şi cluburi de fotbal.

"Ca fost fotbalist şi normal că m-am gândit să facem o mică expoziţie de tricouri cu ajutorul foştilor coechipieri de la naţională şi de la Zimbru, Ion Testemiţanu, Radu Rebeja, Oleg Şişchin. Aici sunt tricourile lor, dar şi ale fotbaliştilor împotriva cărora au jucat. Pot veni părinţii cu copiii lor să vadă pe viu o adevărată istorie", a spus proprietarul unui local, Vlad Copoţ.

Fostul fotbalist, care a jucat și la Zimbru, a adus şi galoane de bere, care au forma Cupei Mondiale.

"Vom avea reduceri. În timpul meciurilor vom oferi reducere de 25 la sută, dar doar în timpul desfăşurării meciurilor", a afirmat proprietarul unui local, Vlad Copoţ.

Microbiştii vor putea urmări cea mai aşteptată competiţie din lumea fotbalului şi în centrul Capitalei, în aer liber. Acolo este amenajat un mic orăşel al fotbalului, cu un ecran-gigant, pe care vor fi transmise în direct meciurile de la Cupa Mondială.

Turneul final al Campionatului Mondial se va desfăşura în perioada 14 iunie - 15 iulie, în mai multe oraşe din Federaţia Rusă.

Lasă un comentariu