Chișinăuienii cu obraz de scoarță. Gunoiul sufocă scuarul de pe strada Hristo Botev din Capitală

Embed:

Gunoiul sufocă scuarul de pe strada Hristo Botev din Capitală. Acesta a fost salubrizat acum câteva zile, însă oamenii nu au păstrat mult curățenia și au continuat să arunce peste tot pungi, pahare, sau sticle folosite.

"Chiar ieri au făcut, au fost mai mulți, au fost și cu mașini, și cu tractoare și au încărcat aici. Aruncă permanent sacoșe, pachete de la țigări. Marea majoritate sunt cei care locuiesc în căminele de alături".

"Noi suntem cei care nu păstrăm curățenia și suntem vinovați. Trebuie să aibă grijă cei care locuiesc în căminele de acolo".

"Veneau mame cu copii, întindeau pături, veneau bătrâni pe scaune, se plimbau pe cărări. Acum, nimeni acolo nu se mai duce la plimbare, la odihnă".

Reprezentanții Primăriei spun că în primăvară vor continua curăţenia.

"În primăvară, aici va fi instalat mobilier stradal, urne suplimentare, pentru a asigura să fie, pentru toți cetățenii să fie destule", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Br]nzaniuc.

Cei de la Spații Verzi au curățat și un teritoriu din spatele căminelor Colegiului de Muzică "Ștefan Neaga" transformat în gunoiște. Ieri, de acolo au fost strânse cinci camioane cu deșeuri menajere. În câteva ore, însă, oamenii au adus noi deșeuri menajere.

"Au adus cioburi din sticle, resturi din materiale de construcție. Cei care locuiesc în zonele alăturate au tomberoane de gunoi. Chiar pe această stradă, Hristo Botev, la circa o sută de metri, este un platou amenajat", a spus șeful adjunct, Î. M. "Spații Verzi", Galina Leahu.

Pentru 2018, Întreprinderea "Spații Verzi" are un buget de peste 60 de milioane de lei. Nouă milioane sunt prevăzute pentru salubrizare.

Lasă un comentariu