Cetățenii care merg la cimitirele din Capitală beneficiază de transport gratuit

Embed:

Cetățenii care merg la cimitirele din Capitală au beneficiat astăzi de transport gratuit din partea Primăriei. Şi mâine, la dispoziţia locuitorilor vor fi puse 40 de autobuze, pe trei linii suplimentare. Totodată, în preajma cimitirelor au fost amenajate parcări pentru transportul privat. 

Autocarele pornesc de pe strada Vasile Alecsandri şi merg până la Cimitirul "Sfântul Lazăr" din strada Doina. Autobuzele circulă şi de la bulevardul Renaşterii, de la staţia Circ. Tot pe acest traseu circulă şi autobuzele de pe linia 27. 

Locuitorii oraşului sunt mulţumiţi de faptul că programul autobuzelor a fost bine organizat şi nimeni nu s-a îmbulzit pentru a reuşi să prindă un loc în transport.

"Anul acesta mie îmi place. Este rândul organizat nimeni nu se îmbulzeşte. Totul e bine".

"Este foarte binevenită această organizare pentru oamenii care pleacă fiindcă se vede că din an în an oamenii sunt mulţumiţi pentru tot ce se face pentru locuitorii oraşului Chişinău".

"E organizat bine. Silvia se străduie. Mergem până a poartă şi e super ok".

Responsabilii de la Parcul Urban de Autobuze spun că transportul circulă de la opt dimineaţa, la un interval de trei minute.

"Ruta D în dependenţă de fluxul de călători se pornesc autobuzele în intervalul de o minută, două minute.Faţă de anii precedenţi, anul acesta activitatea a început mai dimineaţă, timpul este frumos şi chişinăuenii au început iasă spre cimitir mai dimineaţă", a declarat director interimar Parcul Urban de Autobuze, Chişinău, Vitalie Copaci.

Municipalitatea a identificat aproximativ 1200 de locuri de parcare pentru autoturismele private, pe teritoriile din zona adiacentă Cimitirului „Sfântul Lazăr". Cei care au venit cu maşinile personale, spun că nu a fost o problemă să găsească un loc de parcare.

"Foarte uşor am găsit sincer vă spun , adică am avut noroc. - Nu aţi căutat prea mult pe aici? - Nu, chiar am venit foarte simplu şi foarte uşor".

"Zece lei dau până la 12 de noapte stau până când. - Care este capacitatea de maşini? - Undeva 100 de maşini".

Cele mai multe locuri de parcare sunt amenajate pe strada Doina, peste 700 la număr. De asemenea, sunt disponibile 150 de locuri pe strada Cucorilor, câte o sută pe strada Iazului și Ancara, dar și câteva locuri pe strada Socoleni. 

Lasă un comentariu