Cel puţin cinci companii româneşti intenţionează să facă investiţii de zeci de milioane de euro în Republica Moldova

Embed:

Cel puţin cinci companii româneşti intenţionează să facă investiţii de zeci de milioane de euro în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut în cadrul forumului moldo-român "Excelenţă în business", la care au participat  ministrul Economiei Chiril Gaburici şi omologul său de la Bucureşti, Dănuţ Andruşcă.

Zeci de oameni de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului, care au participat la forum, sunt în căutare de parteneri. Unul dintre ei este o companie românească de IT. Reprezentanţii acesteia spun că văd noi oportunităţi pentru investiţii pe piaţa din republica Moldova.

"Este îmbucurător şi încurajator să vezi că există dorinţă politică şi noi sperăm să plecăm de aici cu nişte rezultate pozitive, să stabilim nişte contacte şi să ne întoarcem să investim", a spus reprezentant companie IT, România, Ciprian Baraga.

Iar unii businessmani autohtoni spun că sunt gata să cucerească piaţa europeană.

"Este o oportunitate foarte bună de a ne extinde în Uniunea Europeană şi, respectiv, să începem cu România", a spus reprezentant companie de textile, RM, Maria Pleşca.

Reprezentanţii Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie spun că deja mai multe companii româneşti şi-au exprimat intenţia de a-şi extinde prezenţa în Republica Moldova.

"Discutăm despre crearea de noi locuri de muncă, discutăm de intenţii", a spus preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie, Constantin Vieru.

În prezent, în Moldova îşi desfăşoară activitatea aproape 1700 de companii cu capital românesc. Investiţiile acestora depăşesc 1,2 miliarde de lei.

"Este foarte important ca companiile româneşti să continue activitatea, să se regăsească în zonele economice libere, în parcurile industriale, în parcurile IT. Vreau să profit de această ocazie şi să încurajez companiile româneşti să participe la procedura de privatizare, care are loc în Republica Moldova", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Fluidizarea fluxurilor de capital şi atingerea investiţiilor pe ambele maluri ale Prutului este o misiune comună. Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova sunt ferm hotărâte să întărească colaborarea economică", a spus ministrul român al Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Schimburile comerciale moldo-române, au înregistrat anul trecut nivelul de 1,7 miliarde de dolari.


Lasă un comentariu