Cel mai rapid alergător cu spatele din lume

Embed:

A alergat toată viaţa sa şi a făcut din acest sport mai mult decât o pasiune – un adevărat mod de viaţă. Iar când i-a fost interzisă practicarea acestuia din cauza unei traume la genunchi, a fost nevoit să găsească o modalitate de a-şi urma visul fără să-şi provoace daune fizice. Aaron Yoder a descoperit astfel alergatul cu spatele, iar astăzi reprezintă cel mai rapid alergător de acest fel din lume.

Aaron Yoder, din Lindsborg, statul american Kansas, este convins acum că alergatul cu spatele este chiar mai interesant.

"Se simte aproape ca un zbor, pentru că este o perspectivă vizuală atât de diferită să vezi cât de departe ai ajuns deja şi nu cât de mult mai ai de parcurs", a spus alergătorul cu spatele, Aaron Yoder.

Noua sa pasiune i-a adus şi un loc în Cartea Recordurilor.

"Cel mai rapid am alergat cu spatele o milă în timp de 5 minute şi 54 de secunde", a menţionat alergătorul cu spatele, Aaron Yoder.

Atletul aleargă cu spatele de mai bine de 20 de ani. Când era la şcoală, el alerga în mod tradiţional, participa la toate competiţiile sportive, până când, din cauza supraefortului, a început să aibă probleme cu genunchii.

Medicul i-a interzis acest gen de activitate, dar Aaron a găsit o scăpare. Alergatul cu spatele nu-i solicită atât de mult genunchii, astfel că poate practica acest sport în sală, în aer liber, sau pe circuit.

"Când îmi antrenez echipa, ocazional le includ şi alergatul cu spatele, pentru a le intensifica şi diversifica antrenamentele", a comunicat alergătorul cu spatele, Aaron Yoder.

Există o mulţime de oameni care practică acest gen de sport. Ba mai mult, există şi un campionat mondial în acest sens, la care participă 200 de atleţi din peste 20 de ţări ale lumii.

Lasă un comentariu