Cei mai buni buni piloţi de Formula 1 au propriul Hall of Fame la Paris

Embed:

Cei mai buni buni piloţi de Formula 1 au propriul Hall of Fame la Paris. Federaţia Internaţională de Automobilism a inaugurat "Galeria Gloriilor", unde sunt incluşi cei 33 de campioni mondiali din istoria Marelui Circ. La ceremonie au fost prezenţi nouă dintre cei 20 de campioni încă în viaţă.

"Sunt onorat să mă aflu aici şi să fiu alături de aceşti mari campioni. De la ei m-am inspirat să devin pilot de Formula 1", a spus pilot McLaren, Fernando Alonso.

Lewis Hamilton, câştigătorul titlului din acest sezon, a lipsit de la eveniment. El se afla la Londra, alături de mai multe vedete din sport, unde a luat parte la o ceremonie de premiere din industria modei.

La loc de cinste în Galeria Campionilor de Formula 1 este Michael Schumacher, cel care deține recordul cu 7 titluri mondiale. Din păcate, legenadarul pilot nu a putut fi prezent. De 4 ani el se află în comă, după ce a suferit un accident la schi.

"Sunt convinsă că i-ar fi plăcut şi lui Michael să fie aici. A avut întotdeauna un respect aparte faţă de toți cei prezenţi aici. S-ar fi simțit foarte onorat", a spus purtător de cuvânt a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm.

În Galeria Gloriilor sporturilor cu motor vor fi incluşi şi cei mai buni piloţi de raliuri, iar peste doi ani vor apărea şi numele celor care au făcut performanţă în cursele de anduranţă.

Lasă un comentariu