Cei care nu au avut posibilitatea să plece într-o vacanţă în ţările calde, au luat cu asalt plajele din Chişinău

Embed:

Odată cu instalarea caniculei, noțiunea de bronz e rostită de fiecare a doua persoană. Cei ce, însă nu au posibilitatea de a evada în „țările calde” pentru o vacanță binemeritată, optează pentru plajele din Chișinău.

Totuși, majoritatea uită de acțiunea razelor solare asupra organismului, mai ales în orele de vârf. Nu au un motiv, un lucru îl știu sigur – vor să obțină o piele ciocolatie cât mai curând.

În weekend sau în zilele lucrătoare, la răsărit sau apus, chișinăuienii pot fi găsiți mai mereu pe plajele din capitală. De radiație sau alte efecte nocive – nici vorbă. Adoră să fie sărutați de soare chiar și atunci când acesta este sus pe cer.

''Am diferite soluţii cu care mă protejez. Nu cred să fac o insolaţie... dacă e prea cald o să mă dau la umbră''.

''Totul e perfect. Lacul e curat, timpul de afară e minunat. Avem umbrelă, luăm umbrela cu noi şi avem grijă, ne protejăm''.

Deşi sunt conștienți de numeoasele riscuri ale expunerii la soare, mulți evită să folosească metode de protecție. E de înțeles, lupta pentru frumusețe stă în capul mesei.

"- Astăzi nu e atât de periculos.
 - E cod galben de caniculă...
 - Ştiu că până la orele 12 nu este de dorit, dar oricum. Astăzi am zis să risc".

"Nu mi se pare foarte periculos pentru că nu mi se pare foarte cald".

"- Nu vă e frică de soare, pentru că la ora asta este foarte periculos?
 - Nu, nu mă tem.
 - Ai vreo cremă?
 - Nu, nu ajută crema".

Alții, în schimb, și-au învățat lecția. Știu că un bronz corect înseamnă, în primul rând, respectarea măsurii. Căci, sănătatea, dar și aspectul estetic sunt puse în joc.

"Am o cremă specială cu care mă dau. Puţin mă înroşesc, dar ulterior îmi trece. E adevărat, soarele e puternic, dar acuş plec acasă. Nu mai stau foarte mult până la ora unu şi ajunge".

"Iată la fetele astea care au pielea albă e foarte periculos, dar noi suntem deja foarte bronzaţi. Dacă ai venit la timp şi stai atât timp cât trebuie... nu arzi niciodată. Fetele le vezi mâine poţi prăji ouă pe spinare".

Potrivit specialiștilor, printre efectele pe termen lung ale expunerii la soare se numără îmbătrânirea prematură a pielii, ridurile, dar și diferite tipuri de cancer la piele.

Lasă un comentariu