Cea mai lungă migraţie a insectelor

Embed:

În fiecare an, luna octombrie este marcată de un fenomen natural spectaculos. Este vorba despre una dintre cele mai fascinante călătorii din natură – marea migraţie a fluturilor monarhi din Canada în Mexic – cea mai lungă din lume, printre insecte.

Anual, milioane de fluturi Monarh parcurg peste 4 mii de kilometri pentru a ajunge în pădurile de pini din centrul Mexicului. Călătoria durează circa 8 săptămâni, timp în care aceștia se hrănesc cu nectarul florilor de câmp și din smârcuri.

Fluturele Monarh are aripile de culoare brun-roșcată cu nervuri de culoare neagră, iar pe marginea aripilor sunt două rânduri de puncte albe. Fluturele cu aripile dechise atinge 10 cm lățime. Masculul se poate deosebi de femelă prin curbura aripilor, acesta având aripile arcuite în sus, pe când femela în jos.

Michoacan, locul de destinație, este un sanctuar protejat prin lege și una dintre atracțiile turistice cele mai populare din Mexic. Mii și mii de oameni vin anual pentru a asista la acest miracol al naturii. Odată ajunși la destinație, fluturii acoperă întreaga zonă, creând un imens covor negru-portocaliu. Este o priveliște uluitoare însă lăcomia umană amenință să distrugă acest peisaj unic în lume, insectele fiind afectate de defrișările ilegale.

Lasă un comentariu