Cea mai lungă eclipsă de lună din sec. XXI. Cât timp va dura fenomenul

Embed:

Una dintre cele mai spectaculoase eclipse de lună va avea loc în curând. Luna Plină şi eclipsa de Lună, ce vor avea loc pe 27-28 iulie, vor fi un fenomen aparte, deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul 21.

Potrivit astronomului Bruce McClure, eclipsa de Lună va dura o oră şi 43 minute. Conform "Tech Times", va dura aproximativ patru ore până când satelitul va trece de umbra Pământului.

Eclipsa din iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie, care a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa va fi vizibilă pe întregul globul şi va conţine culorile specifice ale unei "Luni sângerii".

Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie, în funcţie de locul în care te afli, are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Eclipsa va fi vizibilă în întregime şi de pe teritoriul României, la începutul serii de 27 iulie. Apogeul eclipsei totale de Lună va fi la ora 23 şi 22 de minute.

Lasă un comentariu