Cea mai deşteaptă valiză, jumătate robot, jumătate Segway

Pentru că suntem în perioada vacanţelor vorbim acum despre o geantă potrivită pentru călătorii. De fapt geanta de voiaj inteligentă pe care urmează s-o vedeţi este jumătate robot, jumătate Segway.

"Ikap Robotics" a inventat o geantă care îi va ajuta pe proprietari să se descurce mai uşor cu bagajul în aglomeraţia din aeroporturi.

"Desaga"revoluţionară se numeşte Olive şi la exterior arată ca una absolut obişnuită. Acest model dispune, însă, de câteva caracteristici foarte interesante. În partea de jos, este dotată cu un fel de hoverboard pe care utilizatorul se poate urca şi merge.

În cazul în care ţi se pare penibil să te deplasezi prin aeroport sau pe trotuar cocoţat pe o geantă, o poţi lăsa să se deplaseze singură.

Olive se ghidează cu ajutorul unor senzori şi prin intermediul unei camere stereoscopice. Sistemul este suficient de inteligent încât să poată să recunoască proprietarul şi să îl urmeze peste tot, chiar şi într-o zonă aglomerată.

Mai mult, Olive poate trimite notificări atunci când proprietarul riscă să piardă zborul şi dispune de un sistem prin care este măsurată greutatea genţii astfel încât să nu fie suprize la îmbarcare. Pentru ca toate aceste caracteristici să funcţioneze, Olive include un acumulator de mari dimensiuni.

Acesta poate fi folosit pe post de power bank pentru smartphone-uri, tablete şi laptopuri. Ca orice gadget inteligent, geanta dispune de aplicaţii dedicate pentru smartphone, iar conectarea se face prin Bluetooth.

Prin intermediul aplicaţiei utilizatorul poate debloca geanta sau vedea atunci când cineva încearcă să acceseze neautorizat conţinutul.

Produsul încă nu este disponibil şi nici nu se cunoaşte cât de adânc vor trebui să bage mâna în buzunar cei care vor dori să-l cumpere.

VIDEO

Lasă un comentariu