Ce ați zice de o plimbare cu un... tractor-amfibiu?

Embed:

Ce ați zice de o plimbare cu un... tractor-amfibiu? Da, da, ați auzit bine, un tractor-amfibiu. Dacă vă tentează ideea, puteți apela la serviciile unui american, inventatorul ciudatului vehicul. Bărbatul a cheltuit peste 10 mii de dolari pentru realizarea proiectului.

''Cu siguranță e mai multă ambiție aici decât inginerie, dar sunt sigur că totul va fi bine.''

O barcă din secolul trecut și un tractor cu trei roți – sunt cele două mijloace de transport folosite de Theon Parseghian pentru a crea mașina-amfibie. Timp de câteva luni, acesta a adunat piesă cu piesă, pentur a obține acest veritabil Frankenstein mecanic.

''Am prelucrat atât barca, cât și tractorul după care le-am sudat împreună.''Vehiculul poate fi condus pe orice tip de carosabil și în orice condiții meteorologice. După ce l-a testat, mecanicul e convins că a reușit să proiecteze mașina perfectă.

Vitezomanii vor fi dezamăgiți, dar chiar dacă nu poate prinde viteză, barca-tractor - sau tractorul-barcă, dacă preferați - are multe alte atuuri. Plus că, la designul pe care îl are, va întoarce cu siguranță multe capete. Pe stradă sau pe... apă.

''Pe drum merge cu 32 de km pe oră. Pe apă prinde aproximativ 8 km pe oră.''

Deși a cheltuit o sumă destul de mare pentru a-și vedea visul împlinit, Theon nu se oprește aici. Are deja câteva schițe la care muncește de zor.

''Cu siguranță, o să mai construiesc un vehicul amfibie. Deja am majoritatea componentelor necesare.''


 

Lasă un comentariu