Cazurile de intoxicație cu ciuperci, tot mai frecvente. 11 persoane, dintre care şase copii, au ajuns la spital pe parcursul unei săptămâni

Embed:

Cazurile de intoxicație cu ciuperci sunt tot mai frecvente în ultima perioadă. 11 persoane, dintre care şase copii, au nimerit în spital pe parcursul unei săptămâni. Doi maturi şi doi copiii sunt în stare gravă. Potrivit medicilor, aceştia au consumat ciuperci cumpărate din locuri neautorizate. Deşi vânzătorii, de fiecare dată, dau asigurări că ciupercile lor sunt comestibile şi inofensive, practica arată că, uneori, intoxicaţiile nu pot fi evitate.

"Este Saraeşca, dacă o tai se face vânătă. Aici este roşie. Noi deja o cunoaştem. Care se otrăvesc, se otrăvesc, ei nu ştiu ce mănâncă se duc şi strâng. Alţii ne dau voie să le alegem, alţii spun că le vor alege acasă, şi e de - ajuns doar una să mănânce şi face intoxicaţie imediat", a spus vânzătoarea.

"De obicei din astea cumpăr. Nu dai greş. Este ciupearca albă. Sunt cele mai gustoase. 50 de lei căldăruşa. Sunt metode de a le verifica".

"Am ales să nu aibă viermi. Să fie de calitate".

Dacă aţi mâncat ciuperci şi simţiţi dureri abdominale, vomă, grețuri, tulburări gastrointestinale - de urgenţă adresaţi-vă la medic. Simptomele intoxicaţiei apar în minim 15 minute şi maxim 3 ore după mâncare. Mediciii recomandă procurarea ciupercilor doar din locuri autorizate.

Lasă un comentariu