Caz şocant în raionul Soroca. Un bărbat şi-a bătut soţia şi a ameninţat-o că va ucide copilul lor de doar două săptămâni, dacă va depune plângere la poliţie

Embed:

Caz şocant în satul Băxani, raionul Soroca. Un cuplu s-a certat după ziua de naştere a soţiei. Femeia a fost bătută şi apoi ameninţată de propriul soţ, că dacă depune plângere la poliţie va fi omorât copilul lor de doar două săptămâni. Tânăra de 24 de ani a scăpat din ghearele soţului său şi a reuşit să fugă împreună cu cel de-al doilea copil, care are aproape un an. Acum victimele se află într-un centru de plasament, unde primesc asistenţă psihologică.

"Noi ne-am certat, el m-a lovit, copiii s-au speriat. Eu am ieşit şi m-am dus la primărie, periodic el consumă alcool, eu cu doi copii nu am unde trăi, dacă nu m-aş teme, am trăi acolo, dar am de ce să mă tem, am doi copii", a povestit victima, Anastasia.

Femeia şi-a luat fiica şi a fugit de acasă, iar băiatul nou-născut a rămas cu tatăl. Imediat au urmat ameninţări din partea soţului. Bărbatul de 22 de ani a spus că omoară copilul, dacă despre cele întâmplate află poliţia şi primăria. Luni dimineaţa, totuşi, femeia şi-a luat inima în dinţi şi a anunţat autorităţile despre violenţa la care a fost supusă. Bărbatul imediat a şi fost reţinut. 

"Poliţiştii au întocmit agresorului termenul de restricţii de 10 zile, până la momentul agresorul în vizorul poliţiei nu s-a aflat, victima a fost trimisă la medicul legist pentru aprecierea gravităţii leziunelor corporale", a menţionat reprezentantul IP Soroca, Ludmila Sochircă.

Acum mama şi cei doi doi copii se află în siguranţă.

"Copiii sunt în protecţie, au fost separaţi de agresor. O să conlucrăm cu primăria, cred că o să găsim o locuinţă unde să-i plasăm", a afirmat asistentul social în satul Băxani, Emilia Cazacu.

Autorităţile locale spun că această familie se află la evidenţă şi deseori s-a bucurat de ajutor social.

"Sunt veniţi în sat, de luna septembrie sunt puşi la noi în sat la evidenţă. Deseori ne întâlneam cu familia dată, întrebam cum este situaţia. Le-am făcut ajutor social, am propus nişte hăinuţe, am găsit familii care pot să le ajute", a comunicat primarul satului Băxani, Ghenadie Pereteatcu.

Vecinii nu-şi pot explica cum de s-a ajuns la o asemenea situaţie, cineva însă a observat că bărbatul devine agresiv la beţie.  

"Am vorbit, parcă mi s-a apărut o familie normală".

"Niciodată nu ne-a spus că el pe dânsa o bate sau că el serveşte".

"El când se îmbăta, făcea concerte, asta era la dânsul".

Reprezentanţii PDM au discutat cu responsabili din cadrul Ministerului de Interne despre modul în care sunt gestionate cazurile de violenţă în familie. Potrivit preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, victimelor violenţei domestice trebuie să li se asigure intimitate şi protecţie în momentul în care denunţă astfel de abuzuri.

"Cunosc, din experiența Fundației Edelweiss, cu care am derulat un amplu proiect pentru sprijinirea victimelor violenței in familie, cât de important este să le oferi acestor victime un loc, în care ele să se simtă protejate și ajutate. S-a făcut un pas important atunci când, la nivelul fiecărui inspectorat raional de poliție, s-au amenajat încăperi speciale pentru minori. Este necesar să facem asemenea încăperi speciale și pentru persoanele care au devenit victime ale violenței", a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Acum bărbatul, riscă, pentru acte de violenţă în familie, până la trei ani de puşcărie.

Lasă un comentariu