Caz cutremurător. O fetiţă de 11 ani a fugit de acasă pentru a o convinge astfel pe mama ei să revină în familie

Embed:

O fetiţă de 11 ani, din judeţul Vaslui, fugită de acasă, a fost găsită după mai bine de jumătate de zi de căutări. Ea voia să o convingă astfel pe mama ei, cetăţeancă a Republicii Moldova, să revină acasă. Femeia a plecat din România în Moldova la începutul lunii, din cauza bătăilor pe care le primea de la soţul său.

Cătălina a fost foarte afectată de plecarea mamei, mai ales că a fost nevoită de atunci să aibă grijă de cei doi fraţi, unul de doi ani şi altul de şapte ani. Copila a lăsat un mesaj cutremurător înainte să fugă de acasă.

"Dacă nu vine mama, până vineri o să vină la înmormântare".

După ce a găsit biletul, tatăl Cătălinei a alertat autorităţile. Sute de poliţişti, jandarmi, pompieri şi localnici au participat la operaţiunile de căutare.

După 14 ore, epuizată de foame şi sete, fetiţa a ieşit din locul în care se ascundea - o casă părăsită - şi a cerut de mâncare unei vecine.

Poliţiştii au chemat un echipaj medical şi copila a fost dusă de urgenţă la spital pentru investigaţii. Medicii spun că viaţa ei nu este în pericol, dar că va avea nevoie de consiliere psihologică. Tatăl susţine că ar fi vorbit cu copiii după plecarea mamei lor.

"Ce i-am făcut noi că nu e prima oară, a doua oară când ne părăseşte, când tu trebuia să ne părăseşti, tată!".

Autorităţile române vor face o anchetă socială în familia micuţei.

Între timp, mama lor a fost contactată de poliţişti şi a declarat că vrea să-şi ia micuţii în Moldova. Ea a refuzat să mai revină să trăiască alături de soţul violent. Tatăl a spus că va pune mâna pe topor dacă cineva va îndrăzni să îi ia copiii.

Lasă un comentariu