Catastrofa aviatică din Rusia: operațiunea de salvare în cazul avionului prăbuşit cu 71 de oameni la bord s-a încheiat

Embed:

Operațiunea de salvare în cazul avionului prăbuşit cu 71 de oameni la bord s-a încheiat. Cutiile negre ale aparatului de zbor au fost găsite, iar cauzele catastrofei aviatice ar trebuie să fie elucidate.

Tragedia i-a schimbat planurile președintelui rus, Vladimir Putin. El și-a amânat o vizită de lucru în Soci și a organizat o celulă de criză. Echipaje de salvare, elicoptere, dar şi mai mulţi oficiali, printre care Ministrul Transporturilor au ajuns la locul tragediei.

"Doar după ce vom cerceta cutiile negre și vom efectua toate investigaţiile necesare, vom putea vorbi despre cauzele tragediei. Acum, misiunea noastră este să oferim tot ajutorul rudelor victimelor acestui accident", a declarat ministrul Transporturilor din Rusia, Maxim Sokolov.

"În acest moment, se efectuează lucrări pentru identificarea corpurilor neînsufleţite. Am organizat și un punct de păstrare a corpurilor", a afirmat viceministrul Sănătății din Rusia, Serghei Kraevoi.

În aeroportul din Orsk, unde urma să aterizeze aparatul de tip AN-148, apropiaţii victimelor primesc ajutorul psihologilor și al medicilor. Nu le vine să creadă că cei dragi au urcat în cursa morţii. Autoritățile ruse au anunțat că fiecare familie va primi compensații materiale în valoare de un milion de ruble, echivalentul a 14 mii de euro.

Martorii povestesc cu groază cele văzute.

"Am văzut o explozie, cerul s-a luminat. A trecut un val puternic, de pe stație a căzut chiar zăpadă".

"Ne-am oprit și am văzut cum ceva luminos zboară, nu era clar ce se întâmplă. Avionul arunca scântei, parcă cineva a lansat focuri de artificii. După aceasta, a căzut și s-a produs o explozie puternică".

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a anunţat că printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni. Iar preşedintele Igor Dodon a transmis condoleanţe rudelor celor decedaţi.

La bordul avionului care aparţinea companieie Saratov Airlines se aflau 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Nimeni dintre ei nu a supravieţuit. Pilotul avea o experiență de zbor de peste cinci mii de ore, dintre care 2.800 pe avionul AN-148. Aeronava prăbușită opera curse de aproape opt ani. Astfel de avioane au început să fie construite de Rusia şi Ucraina în anii '90. În total, cele două ţări au produs peste 40 de astfel de aparate de zbor. La începutul acestui an, construcţia lor a fost oprită.

Lasă un comentariu