Candu își cere scuze de la SUA și Franța după ce Năstase le-a comparat cu Cuba și Coreea de Nord

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a luat peste picior pe Andrei Năstase, sâmbătă, la dezbaterea pe marginea votului uninominal, cerându-și scuze publice de la țări precum SUA, Franța sau Marea Britanie, pe care liderul DA, în opinia lui Candu, le-a comparat cu Cuba s-au Coreea de Nord, scrie hotnews.md.

Totul a pornit după discursul lui Andrei Năstase de la începutul dezbaterii organizate de fundațiile Konrad Adenauer și Friederich Ebert împreună cu IDIS Viitorul și Adept.  În cuvântarea sa, citită cuvânt cu cuvânt de pe foaie, Andrei Năstase a comparat anumite aspecte ale sistemului votului uninominal ca fiind perfect conforme cu practicile din Cuba sau Coreea de Nord și s-a arătat clar împotrivă ca oamenii să-și poată demite deputatul dacă acesta nu-și face treaba.

În replică, Andrian Candu l-a luat peste picior pe Năstase și mai în glumă mai în serios, a menționat că el ca președinte al Parlamentului datorează scuze unor țări europene unde se aplică de zeci și sute de ani sistemul uninominal.

„Dați-mi voie să aduc scuzele de rigoare instituțiilor și autorităților din Marea Britanie, Franța și Statele Unite ale Americii, pe care domnul Andrei Năstase le-a comparat cu Cuba și cu Coreea de Nord. Și ne cerem scuze. Sunt parteneri foarte importanți pentru Republica Moldova și datorez cel puțin în calitate de președinte de Parlament”, a declatat Candu în cadrul dezbaterii.

Lasă un comentariu