Campionii culturii moldovenești. 14 personalități marcante, premiate la Gala organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Embed:

De Ziua Națională a Culturii 14 personalități marcante au fost premiate la Gala organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La eveniment au participat oameni, care, în 2017 au înregistrat contribuții remarcabile pentru a promova cultura țării noastre. Laureații au primit diplome și premii bănești, iar premierul Pavel Filip le-a promis condiții de muncă mai bune și salarii mai mari.

Regizori, scriitori, dansatori, coregrafi, artiști plastici și bibliotecari au fost premiați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Printre laureați se numără și scriitorul Dumitru Crudu, premiat pentru volumul de povestiri "Moartea unei veverițe". Scriitorul speră că domeniul culturii va prinde vremuri mai bune decât în prezent.  

"Vă doresc să prindem cu toții aceste clipe când sălile de teatru vor fi aglomerate, la fel, cărțile se vor vinde, CD-urile, sălile de concerte vor fi arhipline și bibliotecile vor avea mereu cititori", a menţionat scriitorul, Dumitru Crudu.

Un premiu a luat și Violeta Gorgos pentru trilogia documentară "Expedițiile memoriei". Regizorul este stabilit cu traiul în România de 12 ani. 

"Toate proiectele mele au în vizor protagoniști de aici, subiecte, evenimente, întâmplări, lucruri spuse și nespuse. Eu cred că rostul nostru este să ne ținem aproape unul de altul oriunde am fi", a spus regizorul, Violeta Gorgos.

După ce a fost premiat, interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu a declarat că se vede obligat să promoveze în continuare cântecul popular.

"Mulțumesc pentru apreciere, mulțumesc celor care au încredere și m-au ajutat pe parcursul carierei mele muzicale", a afirmat interpretul de muzică populară, Mihai Ciobanu.

Ministrul Monica Babuc le-a mulțumit oamenilor de cultură pentru creațiile lor.

"Plecăciunile și prețuirea noastră aleasă este în primul rând pentru dumneavoastră, dragi oameni de cultură, vă rugăm să creați în continuare. Vă rugăm să creați pentru binele și bunătatea noastră și vă rugăm să primiți dragostea noastră pentru tot ceea ce faceți", a comunicat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Premierul Pavel Filip a dat asigurări că pe agenda de reforme a Guvernului, domeniul Culturii este unul prioritar. Prim-ministrul a menționat că vor fi îmbunătățite condițiile de muncă și de remunerare a celor care activează în această sferă.

"Suntem conștienți de eforturile pe care urmează să le întreprindem în perioada imediat următoare în vederea îmbunătățirii palpabile a condițiilor de muncă și de remunerare a oamenilor de cultură și muncim în această direcție. Vreau să vă mulțumesc pentru realizările dumneavoastră remarcabile", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Gala premiilor din domeniul Culturii este organizată în țară din anul 2012.

Lasă un comentariu