Campion Mondial la 73 de ani

Embed:

Niciodată nu este târziu să urci pe podium. O demonstrează Mihail Malear, care, la 73 de ani, este multiplu campion la judo. Recent, sportivul a adus acasă aurul de la Campionatul Mondial pentru Veterani, care a avut loc în Italia.

Bărbatul spune că dorința de a promova pozitiv Moldova îl determină de fiecare dată să lupte pentru victorie.

"Cât o să trăiesc pe pământ, o să mă lupt. Cât mi-a dat Dumnezeu viaţă de trăit, o să mă lupt. Când stau pe podium şi cântă imnul Moldovei şi steagul se ridică, sunt bucuros şi inima îmi înfloreşte", a spus multiplu campion la judo, Mihai Malear.

Medalia de aur obţinută la Campionatul din Italia este a treia pe care o aduce în ultimii ani de la mondiale.

Mihail Malear este susţinut financiar de fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", iar fondatorul organizaţiei l-a felicitat personal pentru performanţele obţinute.

"Mie îmi place să ajut oamenii care reprezintă Moldova. Sunteţi cel mai bun exemplu. Arătaţi că la o vârstă mai mare decât "tânăr", poţi să faci multe", a spus fondatorul "Edelweiss", Vlad Plahotniuc.

În curând, Mihail Malear va merge în Grecia, la un alt campionat. Sportivul speră să se întoarcă şi de acolo cu victorie.

"Fără medalie nu mă duc de acolo. Chiar dacă unii spun să nu mă duc, că n-o să câştig nimic, dar eu o să demonstrez că "am în mine praf" şi o să câştig", a spus multiplu campion la judo, Mihai Malear.

"Vârsta pe care o aveţi arată şi la alţii că nu este timpul să se ducă la odihnă, trebuie să iasă şi să lupte, indiferent de domeniu. Vârsta nu e o povară", a spus fondatorul "Edelweiss", Vlad Plahotniuc.

În şapte ani de activitate, fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a ajutat peste 850 de mii de oameni.

Lasă un comentariu