Cadouri de Crăciun pentru 500 de copii din Briceni

Embed:

Aproape 500 de copii din Briceni au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă din partea semenilor lor din Germania. Micuţii au fost felicitaţi şi de deputatul PDM, Marian Lupu, datorită căruia a fost posibilă această acţiune. Deputatul le-a promis copiilor că în scurt timp pentru ei va fi construită o tabără de vară.

Copiii s-au bucurat mult de cadourile primite.

"Sunt foarte bucuros că am primit acest cadou şi multumesc la copiii care au făcut acest cadou."

"Ceva foarte frumos şi neobişnuit. –Te-ai aşteptat la un aşa cadou? –Nu. – Ce îţi place? – Sunt foarte mulţumită pentru aşa cadou".

"Sunt foarte fericită, în primul rând pentru că m-am întâlnit cu Marian Lupu". 

"Am primit foarte multe dulciuri şi lucruri pentru şcoală care o să-mi trebuiască. Şi sunt foarte mulţumită".

Voluntarii spun că datorită acestui gest, copiii din Germania au stabilit o legătură emoţională cu semenii lor din Moldova.

"Copiii din Germania împachetează pacheţelele, dau câte o jucărie şi dau cu drag că ştiind că aici copiii din Moldova le primesc cu drag. De la o jucărie, care e lucrul cel mai important pentru un copil şi am adus rechizite şcolare, creioane, dulciuri, poate un tricou sau o căciuliţă", a declarat reprezentantul ONG din Germania, Renate Weber.

"Cu toţii împreună, cu colegii de aici am decis să le organizăm ceva frumos cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Întâi de toate puteţi vedea în cadrul unui parteneriat cu ONG-urile din RM, dar şi ONG-uri din Germania", a menţionat preşedintele fracţiunii PDM, Marian Lupu.

În semn de mulţumire, copiii le-au cântat şi i-au urat pe oaspeţi.

Lasă un comentariu