Buchetele pot fi gustoase. Afacerea unei tinere antreprenoare din Capitală

Embed:

Chiar dacă nu-şi vor pierde niciodată din farmec, florile pot fi, lesne, înlocuite. Până şi buchetele cu fructe ţin de domeniul trecutului, acestea cedând popularitatea în faţa celor care conţin produse mai...consistente. O adolescentă din Chişinău confecţionează mănunchiuri din mezeluri sau peşte uscat, combinate, după dorinţă, cu băuturi, legume sau alte garnituri. Compoziţiile comestibile pot fi o alegerea perfectă pentru bărbaţii omagiaţi sau, de ce nu, pentru femeile gurmande.

Câteva feluri de salam, trei ardei, doi castreveţi, o ceapă, o bucăţică de pâine şi...buchetul e gata. Denisa şi-a început mica afacere acum trei luni creând, mai întâi, mănunchiuri din fructe. La scurt timp, i-a apărut ideea de a realiza compoziţii mai "apetisante".

”Mai mult tata m-a inspirat cu aceste produse pentru că odată i-a fost poftă de acest peşte, de aceste mezeluri şi am început să le combin”, a spus antreprenorul, Denisa-Daniela Beregoi.

Realizarea unui buchet poate dura chiar şi până la trei ore, în funcţie de complexitatea modelului sau ocazia pentru care este comandat.

Meşteriţa primeşte comenzi zilnic. Cei mai activi clienți sunt femeile, care vor să își surprindă partenerii de viaţă, taţii sau fraţii. Se întâmplă însă ca şi doamnele să fie felicitate cu un buchet comestibil.

Nina a apelat la Denisa deja de patru ori. Fiecare compoziţie alimentară a ajuns în braţele prietenelor sale.

”Acuma ultima oară mi-am comandat un buchet de acesta din mezeluri, foarte gustos, tot pentru o prietenă de a mea să-i cadonez la ziua ei de naştere. E mult mai plăcut să primeşti aşa un buchet din mai multe asortimente decât să iei pur şi simplu de la magazin”, a spus clienta, Nina Laştur.

Majoritatea dintre cei care abia au aflat că există pe piaţă o asemenea ofertă, zic că le place ideea.

- Pentru cine aţi lua?
- Pentru prieteni.

Buchetul din mezeluri sau peşte are şi un termen de valabilitate - 2 zile de la data executării şi se recomandă a fi păstrat în frigider. Preţul unui "mănunchi alimentar" porneşte de la 300 de lei şi poate ajunge şi până la o mie, în funcţie de dimensiune şi ingredientele solicitate.

Lasă un comentariu