Braconier, surprins în apele lacului Beleu

Embed:

Braconaj pe lacul Beleu. Un bărbat moldovean, în vârstă de 27 de ani, a fost surprins de către poliţiştii de frontieră în timp ce pescuia ilegal. A întins mrejele şi aştepta să-şi ridice "captura". Acţiunile sale au fost, însă, întrerupte de către inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, care efectuau controale prin zonă, mai exact pe direcţia localităţilor Slobozia Mare din raionul Cahul şi Tuluceşti din judeţul Galaţi.

Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de astăzi, în jurul orei 8:30. Atunci, când s-au apropiat de individ, oamenii legii au observat că acesta braconase deja 63 de kilograme de peşte, având la el şase plase de diferite dimensiuni, de o lungime totală de 300 de metri, cu ajutorul cărora, cel mai probabil şi-a desfăşurat activitatea de pescuit.

În cadrul documentării, poliţiştii de frontieră au depistat că bărbatul nu este la prima sa abatere de acest gen, fiind pentru a doua oară la pescuit în apele lacului Beleu, deşi pare că ştia că acest fapt este ilegal.

Individul şi-ar fi recunoscut vinovăţia, el fiind amendat cu 600 de lei pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

De menţionat este faptul că, pescuitul este interzis în apele lacului, întrucât acesta se află sub jurisdicţia rezervaţiei "Pruncul de Jos".

În urma acestui incident, cantitatea de peşte a fost confiscată, iar bărbatul trimis la Serviciul Piscicol de Stat pentru elucidarea cazului. Dacă va fi găsit vinovat pentru braconaj piscicol, bărbatul riscă să fie pedepsit.

Lasă un comentariu