Bodyguard la datorie, familist acasă

Embed:

Curaj, devotament şi mereu la datorie. Aşa poate fi descrisă viaţa oamenilor care activează în domeniul protecţiei şi pazei de stat. Deşi în public îi vedem mereu îmbrăcaţi la patru ace şi cu ochii în patru, totuşi puţini dintre noi le cunosc latura sufletească. Printre ei se numără şi Victor Maxim, căpitan al Serviciului Protecţiei şi Pazei de Stat. În sânul familiei sale, am cunoscut un om energic, un tată şi un soţ exemplar.

Sărbătoare mare în familia Maxim. Şi asta pentru că puţine sunt dimineţile când cei cinci membri se adună în jurul mesei.

Victor Maxim are 33 de ani şi, timp de un deceniu, îşi împarte sufletul în două - serviciul şi familia. Deşi zilnic îşi pune viaţa în pericol, nu regretă că a ales această meserie.

"Îi riscant, da, nu neg. Serviciul într-adevăr nu este uşor, dar m-am împăcat cu asta, eu singur mi-am ales aşa destinaţie", a menţionat căpitanul Serviciului Protecţiei şi Pazei de Stat, Victor Maxim.

Cea care îl încurajează şi are grijă de aspectul lui Victor, este soţia. S-au cunoscut pe băncile universităţii, iar de atunci îi leagă încrederea şi o dragoste pură.

"Până nu vine el acasă, eu nu dorm. Copiii îi culc, totul e liniştit, dar odată ce el a intrat, atunci şi eu sunt calmă, fiind că este risc în tot ceea ce face", a spus soţia, Silvia Maxim.

Căpitanul petrece mai bine de 15 ore la muncă. Orele libere, în schimb, şi le dedică totalmente celor trei copii şi soţiei.

"Când am timpul liber, practic copiii, mă strădui eu să o eliberez pe soţie, eu îi iau, noi mergem la bazin, ne cătăim cu bicicletele, mergem la dendrarium", a povestit căpitanul Serviciului Protecţiei şi Pazei de Stat, Victor Maxim.

"Îl iubesc pe tata, merg cu dânsul la bazin, mergem cu dânsul la o îngheţată", a spus fiul, David Maxim.

Deşi are doar şase ani, fiul Deomid îi va păşi pe urme. Băiatul deja se poate lăuda cu o colecţie impresionantă de arme, jucării deocamdată.

"Mă mândresc tare mult cu tatăl meu. Şi vreau să fiu aşa ca dânsul şi vreau să am aşa costum ca la el", a spus fiul, Deomid Maxim.

În următoarele două săptămâni, Victor va avea şi mai puţin timp liber. Alături de colegii săi, se va antrena activ pentru a participa la Campionatul Mondial Bodyguard 2017, care se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu 17 septembrie. În competiţia pe care o va transmite Canal 3 sunt înscrise 16 ţări.

"Vă invit pe toţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale să susţinem echipa SPPS Moldova, să susţinem Moldova!", a comunicat căpitanul Serviciului Protecţiei şi Pazei de Stat, Victor Maxim.

Lasă un comentariu