BMW promite să lanseze în două luni un sistem de încărcare wireless pentru vehiculele electrice

Embed:

Viitorul industriei auto constă în vehicule electrice, iar companiile notorii ţin să creeze cât mai prompt condiţii pentru confortul şoferilor acestor maşini. Astfel, se insistă pe sisteme performante de încărcare, ce ar permite ca terminalele să fie accesibile, iar procesul cât mai rapid. Astfel, BMW promite să lanseze în două luni un sistem de încărcare wireless pentru vehiculele electrice.

Sistemul de inducţie va conţine o bobină primară în interiorul unei plăci de aluminiu înfăşurată în plastic, amplasată pe podea, şi o bobină secundară, mai mică, la baza automobilului, fixată între roţile din faţă.

Vehiculul se va încărca prin simpla staţionare într-un spaţiu de parcare, dotat cu sistem de încărcare wireless. Producătorul auto german anunţă că timpul de încărcare pentru modelul hibrid 530 iPerformance va fi de 3 ore şi jumătate.

Vehiculul va putea descoperi singur spaţiile prevăzute cu staţii de încărcare wireless şi va îndruma şoferul, prin intermediul panelului informativ de la bord, cum să parcheze, pentru a obţine o eficienţă maximă în transferul de energie.

Totodată, acesta va informa proprietarul despre derularea procesului: procentul de încărcare şi cât va mai dura procedura. Sistemul este conceput pentru funcţionare în interior sau exterior şi se deconectează automat, dacă detectează în preajmă obiecte sau animale. 

Lasă un comentariu