Bibliotecile, tot mai atractive datorită programului "Novateca": Vor fi promovate servicii din diferite domenii

Embed:

Bibliotecile devin tot mai atractive datorită programului "Novateca", realizat de cinci ani în ţară. Cele peste 350 de instituţii, beneficiare ale proiectului, au fost vizitate în această perioadă de aproximativ jumătate de milion de oameni.

În cadrul programului, 14 la sută dintre vizitatori au accesat pentru prima dată Internetul în bibliotecă. Astăzi, a fost dat startul celei de-a doua etape a campaniei "Ne vedem la bibliotecă".

"Îmbucurător şi important pentru noi este faptul că a crescut numărul de vizite al copiilor, generaţia tânără. Totodată, dat fiind faptul că Biblioteca Naţională pentru Copiii Iona Creangă a deschis recent un Centru de Excelenţă de instruire pentru bibliotecari, în cadrul acestui centru bibliotecarii sunt instruiţi cum să ofere noi servicii", a spus directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilie.

Astfel, în biblioteci vor fi lansate mai multe servicii şi seminare de instruire.

"Din aprilie, bibliotecile vor începe să promoveze servicii din diferite domenii. Prima lună a campaniei va fi dedicată incluziunii digitale. Ne vom axa pe promovarea unor servicii concrete, care să includă instruiri benefice comunităţii", a spus directorul Programului "Novateca", Evan Tracz.

"În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă, a crescut cu 0,4 numărul de vizite la bibliotecă şi cu 0,6 numărul de vizitatori unici. Deci în procesul de dezvoltare a bibliotecilor  în centre comunitare, înseamnă că mergem pe calea cea dreaptă", a spus viceministrul Culturii, Igor Şarov.

Timp de cinci ani, cele 1000 de biblioteci au fost dotate cu o mie de calculatoare. În cadrul programului "Novateca", volumul investiţiilor în biblioteci a constituit peste trei milioane de dolari. Etape a doua a campaniei "Ne vedem la bibliotecă" se va desfăşura până în octombrie. 

Lasă un comentariu