Bibliotecile Moldovei, mai atractive pentru cititori graţie programului de susţinere "Novateca"

Pe parcursul a patru ani peste 850 de biblioteci din ţară au devenit mai atractive pentru cititori graţie programului de susţinere "Novateca". Bibliotecile au fost dotate cu tehnologii informaţionale de ultimă generaţie, au creat peste 800 de activităţi noi şi servicii moderne, iar drept rezultat numărul vizitatorilor a crescut cu 25 la sută.

Peste o sută de reprezentanţi ai bibliotecilor din toată ţara şi-au dat întâlnire în cadrul primului târg al partenerilor de bibliotecă.

"Azi prezint clubul de robotică, ce este în cadrul bibliotecii și include copii de la nouă până la 16 ani. Constă în instruirea copiilor în construcție și programarea roboților lego", a comunicat directorul Bibliotecii Publice Izbişte, Alexandru Rusu.

Directorul Programului Novateca, dar şi partenerii implicaţi spun că au rămas impresionaţi de rezultatele obţinute.

"S-a produs o revoluţie adevărată în domeniul bibliotecilor publice din Republica Moldova. Peste 850 de biblioteci au fost reutilate, redotate, reparate şi repuse în serviciul comunităţilor locale", a menționat ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Bibliotecarii au învăţat nu doar cum să utilizeze computerul, dar şi cum să facă bibliotecile un loc unde oamenii pot învăţa şi schimba, implementa diferite idei", a spus directorul programului Novateca, Evan Tracz.

"Folosirea de tehnologie este cel mai important şi am văzut că este o temă foarte populară folosirea de calculatoare, de roboţi", a menționat ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

Programul Novateca este implementat în ţara noastră din 2012 şi se va încheia peste doi ani.

VIDEO

Lasă un comentariu