Bibliotecă digitală la aeroport. Sute de mii de cărți virtuale în 12 limbi

Embed:

În timpul aşteptării zborului, în aeroport, de astăzi, aveţi la dispoziţie sute de mii de cărţi, evident virtuale. În sala de plecare a fost lansată biblioteca digitală gratuită.

Fiecare călător va putea descărca aplicaţia bookmete şi va alege una dintre cele peste 850 de mii de cărţi din diferite categorii. Cărţile vor fi disponibile şi pentru turiştii străini, întrucît acestea sunt în 12 limbi.

"Pentru ca să aveţi acces la biblioteca digitală, este nevoie să aveţi la îndemână un telefon sau o tabletă conectată la internetul din aeroport. Ulterior, veţi putea descărca o aplicaţie care vă va oferi posibilitatea să alegeţi cartea preferată. Astfel, timpul de aşteptare va trece mai rapid şi util. Lectură plăcută".

"Aplicaţia este foarte interesantă şi astfel cred că mai mulţi oameni vor începe să citească, întrucît în aeroport timp de aşteptare uneori este foarte mare. Bine că au inventat aşa ceva”, a spus pasagerul, Ana Mândruleac.

"E bine că sunt în mai multe limbi, soţul e rus, vorbeşte în limba rusă, citeşte în rusă, eu mai mult în română".

"Este foarte bine că există aşa posibilitate. Oamenii trebuie să se dezvolte. Acum lumea citeşte mai puţin, mai mult navighează pe internet. Îmi place literatura rusă, Turghenev, Puskin".

Biblioteca digitală va fi activă în telefonul călătorului timp de trei zile.

"Ne-am gândit şi noi cum am putea să îmbunătăţim calitativ acest timp petrecut în aeroportul Chişinău şi am analizat practica altor aeroporturi", a afirmat directorul companiei, Petru Jardan.

Lasă un comentariu