Bătrână jefuită pe stradă

Embed:

I-a propus ajutor, iar când s-a văzut cu punga în mână, a luat-o la fugă. Un individ în vârstă de 28 de ani, din Chişinău a ajuns în vizorul oamenilor legii, după ce ar fi jefuit o bătrână pe strada Docuceaev din Sectorul Centru al capitalei. Incidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23.00. Victima, o femeia în vârstă de 69 de ani, tocmai își făcuse cumpărăturile într-un supermarket, din câţiva bani câştigaţi cu greu, spune ea.

În timp ce mergea pe drum, de ea s-a apropiat tipul necunoscut, care i-a luat sacoşa cu alimente, sub pretextul că o ajută. Aceasta l-a crezut şi şi-ar fi încredinţat bunurile, doar că, în loc de susţinerea promisă, individul a luat-o la fugă cu tot cu punga femeii. Strigătele de ajutor ale bătrânei au fost auzite de către doi trecători, care i-au sărit în ajutor şi l-au reţinut pe infractor, solicitând şi intervenţia poliţiei.

Bărbatul, care a fost martor la întreaga scenă, spune că nu a stat pe gânduri şi a pornit imediat pe urmele tipului.

La locul cu pricina s-a deplasat un echipaj al Batalionului de Reacţionare Operativă, de comun cu ofiţerii operativi, care l-au încătuşat pe suspect. Tânărul a schimbat macazul şi a negat că ar avea vreo implicare. Mai mult decât atât, a declarat că i s-ar fi cerut să comită infracţiunea. Totul, în schimbul unei sume de bani. Cei drept, cu greu a putut să explice cine sunt complicii.

Potrivit oamenilor legii, individul este boschetar şi nu are un adăpost. În urma incidentului a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul este reţinut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el şi-ar putea petrece următorii şapte ani după gratii.

Lasă un comentariu