Bălţi: Criza gunoiului continuă

Embed:

Întreprinderea Municipală a Direcției de Construcți Reparații Drumuri din Bălți prestează ilegal servicii de evacuare a gunoiului din oraș. Însuși directorul adjunct al acesteia a recunoscut că întreprinderea nu are nici autorizația Ministerului Mediului, nici pe cea a ecologiştilor. Potrivit TVN, Subiectul a fost discutat la şedinţa comisiei municipale privind examinarea crizei deşeurilor în Bălţi.

Agenția Ecologică Bălți a refuzat să ofere autorizația pentru emisie a poluanților pe motiv că întreprinderea Direcției Reparații și Construcții Drumuri nu întrunește cerințele necesare pentru a presta acest serviciu. Una dintre ele este lipsa tomberoanelor.

"Agenția Ecologică, pentru a emite actele permisive, întreabă: Băieți, de câte aveți nevoie, de minim 1000? Dar voi câte aveți, 100? Despre ce vorbim?", a spus şef adjunct, Direcția Reparații și Construcții Drumuri, Ciprian Țurcanu.

Totuși, pe teritoriul Direcției sunt depozitate 200 de containere. Muncitorii nu le pot folosi, pentru că Primăria nu a inițiat procedura de primire - predare a bunurilor.

Potrivit Agenției Ecologice Bălți, pentru activitate ilegală, întreprinderea muncipală va fi supusă la plăți suplimentare de sute de mii de lei.

"Autorizația pentru emisia poluanților este expirată la 4 martie 2018. La moment ei activează în lipsa autorizației emisiei poluanților în atmosferă. Pe toată această perioadă în care activează în lipsa autorizației. Pentru toată această perioadă, ei vor plăti plata pentru poluare înmulțit la 50", a spus șeful Agenției Ecologice Bălți, Ghenadie Ciumaş.

Întreprinderea Direcției Reparații și Construcții Drumuri a preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut, după ce Primăria Bălți a reziliat contractul cu agentul economic privat. În oraş s-a declanşat o criză a deșeurilor fără precedent, pentru soluţionarea căreia a fost necesară implicarea Guvernului.


Lasă un comentariu