AVERTISMENT pentru Coreea de Nord: "Ar fi bine să nu punem la încercare răbdarea lui Trump"

Embed:

Coreea de Nord nu trebuie să pună la încercare răbdarea liderului de la Casa Albă, Donald Trump. Avertizarea a fost făcută de vicepreședintele american, Mike Pence, în cadrul unei vizite de lucru efectuată în Coreea de Sud.

"În ultimele două săptămâni, lumea a văzut cum poate Donald Trump să rezolve problemele. Mă refer la operaţiunile Statelor Unite din Siria şi Afganistan. Coreea de Nord ar face bine să nu pună la încercare hotărârea liderului de la Casa Albă sau puterea forţelor armate americane din această regiune", a comunicat vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence.

Vicepreședintele american, Mike Pence, a mers în Coreea de Sud pentru a discuta cu autorităţile de acolo despre acţiunile comune pe care trebuie să le facă pentru a împiedica Phenianul să mai efectueze teste cu proiectile balistice. De asemenea, un subiect important pe agenda discuțiilor este instalarea pe teritoriului sud-coreean a unui sistem antirachetă american.

După vizita din Coreea de Sud, Pence va merge în Japonia. Şi acolo, oficialul va discuta despre provocările Phenianului. Luni, în cadrul şedinţei Parlamentului, premierul japonez, Shinzo Abe, a cerut Coreei de Nord să se abţină de la provocări.

"Este inutil să mai spunem că pacea o vom putea menţine pe căi diplomatice. Dialogurile cu Phenianul nu mai au niciun sens. Cred că deja trebuie să punem presiuni pe Coreea de Nord. Doar aşa această ţară va lua în serios ceea ce încercăm noi să-i transmitem", a menţionat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Vinerea trecută, Washingtonul a amenințat că va va lansa un atac preventiv asupra Coreei de Nord dacă va avea dovezi clare că țara pregătește un nou test nuclear. Cu toate acestea, în data de 15 spre 16 aprilie, Phenianul a efectuat o testare cu rachetă. Tentativa de lansare a proiectilului a eşuat.

Lasă un comentariu