Autobiografie în piatră! Renumita lucrare a arhitectului italian Tomaso Buzzi, ascunsă de ochii turiștilor

Embed:

Autobiografie în piatră! Așa poate fi numită cea mai renumită lucrare a arhitectului italian Tomaso Buzzi, ascunsă de ochii turiștilor în inima provinciei Umbria. Acum aproape un secol, maestrul a pus prima piatră a complexului, pe care tot el îl va numi mai târziu "Orașul ideal", locul unde aveau să se aştearnă toate visele unui geniu.

"Oraşul Ideal" este un proiect îndrăzneţ alcătuit dintr-o varietate de elemente arhitecturale, disproporţii intenţionate, geometrii unice care arată că imaginaţia şi profesionalismul lui Tomaso Buzzi au fost infinite. Inițial o mănăstire părăsită, clădirea și teritoriul adiacent au fost complet transformate în 1950, când maestrul a început să-și implementeze fanteziile în piatră. Se spune că fiecare amănunt al lucrării reprezintă un gând al autorului.

"Dezechilibrul optic", creat de combinația dintre clasicism, suprarealism și neo-manierism, constituie, în mod paradoxal, şarmul locului. În 1981, după moartea arhitectului, nepotul său a continuat să lucreze asupra proiectului.
Lasă un comentariu