Atac terorist în Suedia! Un camion a intrat în mulţime în centrul oraşului Stockholm

Embed:

Scenariul de la Nisa, Londra şi Berlin se pare că se repetă, din păcate, la Stockholm. Cel puţin trei oameni au murit şi opt au fost răniţi, după ce un camion a intrat în plin în mulţime pe o pietonală. Ulterior, vehiculul s-a izbit violent de un magazin de încălţăminte.

Premierul suedez, Stefan Lofven, a anunţat că toate indiciile arată că ar fi vorba despre un atac terorist.

"Autorităţile fac tot posibilul să afle cauzele şi circumstanţele celor întâmplate. Vreau să sfătuiesc oamenii să fie foarte atenţi şi să urmărească noutățile din partea poliţiei. Suntem cu gândul la victimele acestui atentat terorist monstruos şi la familiile lor", a spus prim-ministrul Suediei, Stefan Lofven.

Poliţia suedeză a anunţat că un bărbat a fost reţinut. Se presupune că este vorba despre individul care se afla la volanul camionului. Presa internaţională scrie că el a furat vehiculul în timp ce şoferul descărca marfă din cabină.

Informaţia a fost confirmată de compania căreia îi aparţine camionul. Potrivit unui radio local, în zonă au fost auzite şi focuri de armă. Sute de oameni au fugit înspăimântaţi de la locul incidentului. Toate staţiile de metrou şi gara din zonă au fost închise, iar localnicii au fost rugaţi să evite zona în care s-a produs accidentul.

Lasă un comentariu