Arestat pentru trafic de fiinţe umane

Embed:

Traficant de persoane, arestat de oamenii legii. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a ajuns pe mâna poliţiştilor, fiind acuzat că face parte dintr-o grupare care recruta fiinţe umane.

Victimele erau transportate peste hotarele ţării, acolo unde erau obligate să muncească, iar banii erau colectaţi de către traficanţi. În acest sens, polițiștii de frontieră ai Direcției regionale EST în comun cu Procuratura raională Căușeni au descins la locuinţa unuia dintre bănuiţi.

Acesta s-a dovedit a fi domiciliat în oraşul Codru. Oamenii legii au descoperit în locuinţa bărbatului 23 de pașapoarte ale unor cetățeni din Republica Moldova, carnete cu notiţe ale schemelor meschine, dar şi anunțuri prin care atrăgeau "în plasă" victime.

Totodată, oamenii legii au depistat şi o sumă de bani, dobândită pe această cale infracțională. Victime ale traficului de fiinţe umane deveneau şi minori, întrucât în locuinţa inculpatului au fost depistate mai multe documente care demonstrează acest fapt.

Toate probele incriminatorii au fost ridicate. Potrivit oamenilor legii, misiunea suspectului era de a recruta victimele, de a le asigura un mijloc de transport, după care le caza în locuinţe din Federația Rusă.

Ajunse la destinație, persoanele locuiau în condiții inumane și erau forţate să muncească. Bănuitul a fost arestat pe un termen de 30 de zile şi este cercetat penal. Dacă se va demonstra că inculpatul este implicat în săvârşirea infracţiunii de trafic de fiinţe umane, el riscă să-şi petreacă următorii 15 ani în puşcărie. Cercetările continuă în vederea identificării şi a altor persoane implicate în schema infracţională.

Lasă un comentariu