Aproape 23 de milioane de dolari se vor investi pentru modernizarea serviciilor publice

Embed:

Aproape 23 de milioane de dolari vor fi investite, în următorii cinci ani, pentru modernizarea serviciilor publice. Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut oferit de BERD.

"Este un proiect important, din punctul meu de vedere, şi trebuie să fim foarte atenți și să urmărim implementarea acestuia cu atenţie. Aceşti bani ne vor ajuta să ducem până la capăt reforma administraţiei publice", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Asistenţa financiară va fi utilizată pentru modernizarea a cel puțin 21 de servicii publice. Documentul mai prevede instituirea unor mecanisme de motivare și sancţionare a personalului implicat în prestarea serviciilor.

Potrivit proiectului, țara noastră va accesa două împrumuturi oferite de Banca Mondială. 15 milioane de dolari vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, iar 5 milioane de dolari vor fi alocate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Contribuția Guvernului va fi de aproape 2 milioane şi jumătate de dolari.

Lasă un comentariu