Aplicație specială pentru șoferi. Programul Waze le va permite participanţilor în trafic să se informeze în timp real despre ambuteiajele din Capitală

Embed:

O aplicație specială le va permite șoferilor din Capitală să se informeze în timp real despre ambuteiajele din localitate. Programul Waze va fi implementat la inițiativa INP.

Cu ajutorul aplicaţiei Waze, şoferii pot urmăria în timp real situaţia din trafic. Recent în aplicaţie a fost inclusă şi harta Republicii Moldova.

"Avem în hartă toate localităţile din Republica Moldova, cu toate străzile trasate pe ea", a menţionat coordonatorul aplicaţiei Waze în Moldova, Liviu Lupaşcu.

Detaliile despre trafic sunt adaugate în momentul în care cel puţin un conducător auto dintr-un ambuteiaj îşi conectează aplicaţia mobilă. Urmărind viteza de deplasare a acestuia, programul se actualizează automat.    

"E interesantă, chiar aş spune că e o aplicaţie foarte bună pentru că şoferii recunosc unde este un ambuteiaj".

"Sigur e binevenită, dacă se poate cumva de ocolit".

Informaţia despre situaţia din trafic poate fi adaugată şi manual. Această opţiune este disponibilă atât pentru şoferi cât şi pentru reprezentanţii  Inspectoratului Naţional de Patrulare. 

"Putem plasa informaţia de genul obstacol în trafic, accident rutier, nefuncţionarea semaforului, sau alte evenimente rutiere, evenimentele publice, adică evenimentele care vor avea loc pe un anumit segment de drum pe care va fi sistată circulaţia", a comunicat inspectorul de patrulare, Pavel Apostol.

Waze este o aplicație care poate fi încărcată gratuit de pe internet şi este destinată telefoanelor mobile de tip smartphone, ce oferă navigație GPS.

Sistemul a fost conceput în 2006 de un Specialist IT din Israel şi este folosită pe larg în cele mai aglomerate oraşe din lume. 

Lasă un comentariu