Andrian Candu: Siguranța rutieră este o preocupare prioritară a guvernării de la Chișinău

Embed:

Siguranța rutieră este o preocupare prioritară a guvernării de la Chișinău. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul reuniunii Rețelei Globale a Legislatorilor în domeniul siguranței rutiere, care a avut loc aseară la New York. El a menționat că, în acest scop, a format o platformă de control parlamentar pentru analizarea şi evaluarea politicilor privind siguranța în trafic.

Andrian Candu a făcut o prezentare a activităților inițiate în calitate de președinte de Parlament, dar și de Ambasador al siguranței rutiere în Republica Moldova.

În particular, speakerul a vorbit despre inițiativa de a crea o entitate națională pentru managementul siguranței rutiere, a Fondului de siguranță rutieră și a unei baze de date referitoare la estimarea sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente.

De asemenea, Candu a anunțat că în Moldova va fi instituit un modul educațional de securitate rutieră, începând cu ciclul preșcolar.

Totodată, președintele Parlamentului a vorbit despre programul ”Drumuri bune pentru Moldova”, în cadrul căruia vor fi reabilitate 1200 de kilometri de drumuri locale. În calitate de ambasador al securității rutiere și de șef de Legislativ, Andrian Candu a subliniat necesitatea bunei cooperări și a eforturilor comune în promovarea obiectivului global de reducere a numărului de răniți și morți în accidente rutiere.

Preşedintele Parlamentului se va afla în SUA până pe 19 aprilie. El a avut un discurs la Reuniunea Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră, mai multe întrevederi cu parlamentari, dar și oficiali ONU.

De asemenea, Candu va participa la Conferința globală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, care se vor desfăşura la New York.

Lasă un comentariu