Andrian Candu: Peste 350.000 de semnături în susţinerea votului uninominal au fost colectate în 14 zile

Embed:

În doar 10 zile, peste 350 de mii de persoane au semnat deja în susţinerea votului uninominal. Şeful Legislativului, Andrian Candu, a mai spus că PDM invită societatea civilă, forţele politice parlamentare şi extraparlamentare să dezbată iniţiativa susţinută de un număr atât de mare de moldoveni. În acelaşi timp, Candu regretă refuzul unor organizaţii neguvernamentale de a participa la discuţiile la acest subiect.

"Cele 19 nu reprezintă întreagă societate civilă evident. Din câte cunosc eu în Republica Moldova sunt înregistrate 7.788 de ONG-uri. Vom continua discuţia cu ei, sunt bineveniţi să abordăm toate subiectele şi să dezbatem subiectul respectiv. Argumente de nedezbatere sau chiar de amânare pentru perioada 2022, nu prea sunt de acord. Orice reformă trebuie făcută la timpul potrivit, la locul potrivit. Cetăţenii cer schimbare. Este clar vizibil şi din sondajele de opinie", a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Între timp, mai mulţi moldoveni sunt convinși că un deputat votat direct de alegători va fi mai responsabil față de comunitate.

"Poporul are dreptul singur la alegerea sa, la votul său. De ce este o țară democrată? Pentru ca poporul singur să-și aleagă conducătorii, nu conducătorii să aleagă singuri între ei".

"Eu voi ști un deputat pentru care am votat și eu am să știu că eu mă apropii la dânsul cu întrebări, dacă îmi apar ceva. Eu știu că mă apropii și el e deputatul meu".

"Pentru că oamenii să voteze deputații, nu singuri să se aleagă pe ei însuși.Cred că o să fie mai bine, o sută de procente".

Săptămâna trecută, proiectul de lege privind votul uninominal a fost înregistrat în Parlament. Documentul urmează să fie transmis spre expertiză la Comisia de la Veneţia.

Lasă un comentariu