Andrian Candu: PDM are voturile necesare ca proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral să fie votat în Parlament

Embed:

Partidul Democrat din Moldova are voturile necesare ca proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral să fie votat în Parlament. Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a declarat însă că inițiativa va fi supusă votului când vor fi finalizate dezbaterile publice, iar Comisia de la Veneţia va da un aviz favorabil.

"Sunt destule voturi, peste 50 de voturi ca proiectul de lege să fie votat chiar în a doua lectură. Pe parcursul dezbaterilor chiar apar opinii și soluții bune care o să îmbunătățească proiectul de lege. Chiar dacă avem voturi destule chiar să aprobăm legea în întregime, mai dezbatem pe platforma parlamentară", a comunicat vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Experții din cadrul comisiei de la Veneția vor examina documentul în luna iunie.

Andrian Candu a mai spus că fracțiunea PDM dispune de 40 de mandate, după ce au aderat șase deputați neafiliați. Aceștia sunt Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Știrbate și Angel Agache.

Până acum au fost colectate aproape 800 de mii de semnături ale cetățenilor pentru susținerea votului uninominal. În această săptămână vor continua dezbaterile privind schimbarea sistemului electoral, urmând a fi discutată inițiativa de retragere a mandatului de deputat înainte de termen.

Lasă un comentariu