Andrian Candu, gest emoţionant

Embed:

Mulţumesc este cuvântul zilei. Astăzi este ocazia perfectă să i-l adresați tuturor persoanelor dragi sau oamenilor care v-au ajutat cu ceva. Şi asta pentru că, anual, în data 11 ianuarie, este marcată Ziua Internațională a cuvântului "Mulțumesc".

”–Cât de des spuneți mulțumesc? – De câte ori este nevoie.Pentru o atârnare corectă față de mine”.

”În Moldova eu eu spun des mulțumesc sau mă scuzați. Eu vreau să arăt gratitudine față de oameni. Eu cred că cultura de a spune mulțumesc este o cultură frumoasă”.

”–Dumneavoastră pentru ce spuneți mulțumesc? –Pentru orice gest frumos. Nu încerc să fiu zgârcită la acest cuvânt”.

”Ne străduim cât mai des. De fiecare dată când cineva ne face un lucru frumos. Dacă cineva ne permite să trecem noi înainte. Atunci spunem mulțumesc”.

Preoții îndeamnă oamenii să-i mulțumească mai des lui Dumnezeu.

”Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu și pentru aceea că ne dă ploaie la vreme. Când cineva îți face un bine în loc să zici într-u slava lui Dumnezeu zicem cu plăcere. Se provăduiește plăcerea. Dar omenirea defapt păcătuiește de la trei păcate de căpetenie. De la iubirea de bani, iubirea de stăpânire și de la iubirea de plăceri”, a spus preotul, Teodor Bortă.

Potrivit psihologilor, cei care ezită să folosească acest cuvânt consideră ajutorul celor din jur o datorie.

”Când știi să mulțumești și ceri să-ți mulțumească cineva pentru lucrurile pe care le faci. Asta înseamnă că tu la nivel de personalitate ai crescut. Sunt oameni care la nivel de maturitate mentală încă nu au ajuns. Nu s-a format personalitatea în așa mod ca să sesizeze, să înțeleagă că nimeni nu este dator lor”, a afirmat psihologul, Gholamali Mohammadifard.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a profitat de ocazie şi şi-a exprimat gratitudinea faţă de familie şi cetăţeni.

Șeful Legislativului a scris pe pagina sa de Facebook că le mulțumește copiilor săi Daniel, Vera și Adam, pentru fericirea că le este tată, și soției, Zuzana, pentru cei 12 ani trăiți împreună.

Candu şi-a mai exprimat recunoştinţa  faţă de colegi pentru munca și efortul depus pentru a crește Moldova, dar și  cetățenilor pentru răbdare, încredere și susținere.

Le-a mulţumit şi criticilor, fără de care, potrivit președintelui Parlamentului, toate schimbările spre bine nu ar fi fost făcute în acest tempou rapid. Ziua Internaţională a cuvântului "Mulţumesc" a fost instituită în 1994. 

Lasă un comentariu