Alpinistele "Cholitas", escaladează munţii în fuste, asta chiar dacă au o vârstă destul de înaintată

Embed:

11 femei dau de pământ cu stereotipurile în Bolivia. „Alpinistele Cholitas”, aşa cum s-au supranumit, escaladează munţii în fuste, asta chiar dacă au o vârstă destul de înaintată.

În Bolivia a existat dintotdeauna acest fenomen al bărbăţiei exagerate. Oamenii se întreabă mereu: „Cum ar putea o femeie să urce pe un munte? Este greşit!”

Şi aşa cum nu avea cine să le încurajeze, Jimena Lidia Huaylas şi-a luat inima în dinţi şi a instituit propria gaşcă de alpiniste. Sunt 11 la număr, iar când le vezi pe străzile din La Paz nici nu îţi trece prin cap că aceste femei escaladează munţi.

O Cholita veritabilă trebuie să poarte o pălărie, un şal prins cu o broşă, şi cercei. Este vestimentaţia obligatorie.

Atunci când ajung la poalele munţilor, nici nu le trece prin cap să dea jos fusta. Sar în echipamentul de alpinist şi cuceresc vârfurile munţilor.

"Este cea mai minunată senzaţie de care ar putea avea parte o femeie. Copii mei îmi spun că sunt un pic cam nebună. Ei mă întreabă: „Mămică, cum reuşeşti la vârsta asta?”.

Eu le spun că vârsta nu este un obstacol. Atunci când escaladăm, ne simţim libere în toată puterea acestui sentiment", a spus alpinista, Jimena Lidia Huaylas.

Lasă un comentariu