ALERTĂ! SUA au atacat Siria. Lovitura a fost efectuată cu 59 de rachete

Embed:

Situaţia tensionată din Siria stârneşte îngrijorare în întreaga lume. Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit într-o reuniune de urgenţă la New York, la propunerea Rusiei. Principalul subiect de pe agendă este atacul SUA asupra unei baze militare a regimului de la Damasc.

Cele 59 de rachete de croazieră au făcut nouă victime, printre care doi civili. Ţinta lor a fost baza aeriană a armatei guvernamentale din oraşul Homs. Anume de acolo se presupune că au decolat avioanele militare siriene care au lansat marţi atacuri chimice asupra locuitorilor din Idlib.

"Assad a omorât bărbaţi, femei şi copii neajutoraţi. În această seară, le cer tuturor popoarelor civilizate să ni se alăture în încercarea de a pune capăt masacrului din Siria şi a terorismului de orice fel", a spus preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Rusia a calificat operaţiunea Washingtonului drept agresiune împotriva unui stat suveran şi a suspendat acordul cu Statele Unite privind prevenirea incidentelor între avioanele celor două ţări în Siria.

"Statele Unite nu au prezentat nicio dovadă. Au făcut referire doar la nişte poze. Iarăşi au speculat cu fotografii în care apar copii şi cu date prezentate de nişte organizaţii neguvernamentale", a spus ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Raidurile sunt un răspuns la atacul chimic ce ar fi fost comis de regimul Assad şi care a provocat moartea a 86 de oameni. Guvernul de la Damasc a respins acuzaţiile şi a declarat că substanţele chimice au fost emanate în urma unei explozii de la un depozit de arme de-al rebelilor.

Lasă un comentariu