Afacerea din spatele camerei web. Cum ademenesc proxeneții tinerele din Moldova pentru a presta servicii sexuale on-line

Un moldovean și o belarusă sunt printre ultimele persoane reţinute de procurorii pe cauze speciale și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane bănuite de proxenetism. Aceștia ar fi angajat mai multe tinere din țară care erau obligate să presteze servicii sexuale on-line.

Oamenii legii spun că fetele cădeau în plasa proxeneților prin intermediul anunțurilor de angajare. Tinerelor li se promitea un salariu de 20 de mii de lei, doar că jumătate din bani erau luați de cei doi bănuiți.

Pe parcursul anului 2017, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanța de judecată a 6 cauze penale privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism, desfășurat în regim on-line.

În aceste cauze penale sunt învinuite 13 persoane, dintre care 8 bărbați și 5 femei, cetățeni ai Republicii Moldova, ai României și ai Statelor Unite ale Americii.

Subiectul a fost discutat şi în cadrul emisiunii Impact de la Canal3. Specialiştii au vorbit despre cum se deschide o astfel de "afacere" şi ce le determină pe tinere să se dezbrace în faţa camerei web.

 

Lasă un comentariu