Afacerea anului în fotbal. Cât a costat transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino

Embed:

Cristiano Ronaldo s-a transferat de la Real Madrid la Juventus Torino, iar tranzacţia nu a costat doar 105 milioane de euro. Conform presei italiene, cifrele afacerii sunt mult mai mari.

Ronaldo a semnat cu Juve un contract valabil pe 4 ani, iar salariul său va fi de 30 de milioane de euro pe sezon. Cele 120 de milioane vor fi achitate fotbalistului de unul dintre sponsorii clubului, care este din industria auto.

Impresarul lusitanului, Jorge Mendes, va încasa un comision "gras" în valoare de 12 milioane de euro pentru intermedierea transferului. Cluburile la care a mai fost legitimat atacantul vor împărţi alte 5 milioane de euro.

În total, transferul portughezului o va costa pe Juventus aproape jumătate de miliard de euro.

Ronaldo se va alătura noului său club săptămâna viitoare, în cantonamentul din Statele Unite. Acolo, acesta ar putea juca deja împotriva fostei sale echipe Real Madrid.

Juventus are programat un meci cu galacticii, în cadrul turneului amical International Championship Cup. Odată ce va juca în Serie A, Cristiano Ronaldo va fi adversarul moldoveanului Artur Ioniţă, legitimat la Cagliari Calcio.

Real Madrid şi-a luat rămas bun de la fotbalistul portughez. Clubul a realizat un video emoţionat despre anii petrecuţi de Cristiano Ronaldo pe "Santiago Bernabeu".

Lasă un comentariu