Afacere ilegală, destructurată. 13 persoane au fost reţinute

Embed:

13 persoane, inclusiv un vameş, au fost reţinuţi în cadrul dosarului răsunător privind comercializarea produselor anabolizante contrafăcute.

Potrivit procurorilor, gruparea criminală şi-a început activitatea încă în anul 2014, iar primii membri au fost reținuți în luna august.

Afacerea ilegală s-a dovedit a fi profitabilă: anabolizanții erau cumpăraţi on-line, din China, apoi produsele erau vândute în Occident. Aducerea coletelor prin vamă era asigurată de către angajatul Serviciului Vamal care ulterior a fost reţinut.

"Este suspectat că folosindu-se de situaţia de serviciu a facilitat introducerea pe teritoriul ţării unei cantităţi enorme de produse anabolizante. La moment investigţiile continuă, în vederea implicării şi a altor colaboratori vamali în schema respectivă", a declarat şeful direcţiei Serviciul Vamal, Lilian Mîrca.

În cadrul dosarului, au fost reţinute 13 persoane, una se află sub control judiciar, iar alte trei, printre care și liderul grupării, sunt anunțate în căutare internațională.

Procurorii au putut judeca pe cât de profitabilă a fost afacerea în urma rezultatelor percheziţiilor.

La domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 100 mii de euro, 60 de carduri bancare, 31 de telefoane mobile. Rulajul bănesc ilegal era reflectat în înscrisuri pe ciornă.

"Comenzile se făceau în special prin reţeaua globală inernet. Prin mediul online. Prin intermediul unor saituri întreţinute şi promovate de către membrii acestor grupări. Ulterior erau comercializate în vest", a menţionat procurorul adjunct PCCOCS, Valeriu Bodean.

Toate persoanele reţinute sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. Suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.


Lasă un comentariu