Adriana Bețișor: Procuratura Anticorupție confirmă faptul că unele companii implicate în spălătoria rusească, figurează și în spălarea banilor din sistemul bancar din Moldova

Embed:

Procuratura Anticorupție confirmă faptul că unele companii implicate în spălătoria rusească, figurează și în spălarea banilor din sistemul bancar din țara noastră. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Tema Zilei de la Canal 2 de către adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor.

Adriana Bețișor a menționat că în strategia de recuperare a mijloacelor sustrase din cele trei bănci fraudate figurează numele acestor companii și numele celor care au beneficiat banilor furați.

"Companii care le-am numi noi nu doar de tranzitare, dar și beneficiare. Într-o anexă sunt descrise fiecare companie și, respectiv, potențialii subiecți care ar sta în spatele acestor companii, conturi bancare, bănci implicate și țările de deservire", a declarat adjunctul procurorului-șef, Procuratura Anticorupţie, Adriana Bețișor.

Șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, a menționat că va analiza informațiile apărute în presă și, dacă vor fi probate, atunci va începe o nouă investigație.

"Vom căuta elementele comune și în cazul în care vor exista temeiuri să presupunem că într-adevăr au dreptate cei care spun că de fapt a fost o conspirație pusă la cale de către serviciul altor state, cred eu că vom iniția o colaborare cu Serviciul de Informații și Securitate", a comunicat directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

Recent, jurnaliştii zeppelin.md au publicat o investigaţie care demonstrează că Laundromatul Rusesc şi Furtul Miliardului, numit Miliardomat sunt două operaţiuni ale serviciilor speciale de la Moscova. Scopul acestora era compromiterea guvernării pro-europene de la Chişinău și zădărnicirea semnării acordurilor de asociere cu UE.

Figura de bază a acestei scheme criminale este Veaceslav Platon, supranumit "Raiderul nr.1" în CSI, care a gestionat întregul proces şi a folosit aceleaşi companii pe care au fost spălate și miliardele de la Moscova în Laundromatul Rusesc.

Lasă un comentariu